Follow my blog with Bloglovin

torsdag 22 januari 2015

Era bästa Londontips...?

 Hej hej!
Om 4 veckor åker vi!!
Ja nu närmar det sig... det är snart dags att  kvittera ut julklappen till hela familjen.
En långweekend i London!
Jag har velat åka dit i 20 år nu men det har inte blivit av...förns nu..;)
Har du några bra tips på vad vi inte får missa?
Finns det något vi borde se förutom de här klassiska sevärdheterna?
Bästa shoppingen?..och har du några bra tips på restauranger modell lagom i pris??
Kajsa vill till London Eye men Mattias vägrar..för högt tycker han.
Jag kan inte påstå att jag älskar höga höjder precis..får lätt svindel och lite ångest..
Samtidigt är det ju såååå cooolt..
Utsikten och känslan....
Någon som har åkt den? Hur var det i så fall?
Rangligt, skrangligt och dödsångest...??...
...eller stabilt och coolt??
Vi har i alla fall bestämt att vi inte ska komma till London utan att ha en aning om vad vi vill se och göra så det börjar bli dags att ta tag i det där nu...
Kram Katarina
(dagens bilder har jag hittat på google)

20 kommentarer:

  1. London! Vad mysigt! Tyvärr har jag inga tips alls att ge. Jag har bara varit i London över en dag, när jag hade gått ut nian och var på klassresa. Och det är snart 28 år sedan... så minns inte så mycket av hur det såg ut m.m... och det var ju inte samma shopping då som nu ;) Vi var på Madame Tussauds i alla fall, och det var bra tyckte jag när jag var 16... ;)
    Så mysigt, vill också dit någon gång! Hoppas du får massa tips!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  2. Jag har heller aldrig varit i London, så tyvärr kan jag inte bidra med några tips. Däremot är jag lite avis... ;-)
    Kram Helén

    SvaraRadera
  3. Vi var hela familjen i London för 2 år sedan. Vi har 3 barn som då var 4,8 och 10 så vi åkte omkring med sån Hopp on Hopp off buss och såg oss omkring. Vi boddel lite utanför London så vi fick åka mycket tunnelbana, vilket var lite spännande bara det då kollektivtrafiken fungerar lite sådär i London. Shopping finns hur bra som heslt, min favorit är PRIMARK som är lite av Ullared med tokbra priser och mycket roligt. Jag hade sett serien Mr Selfrides så det varuhuset var vi och tittade på och i. Fint. Vi åkte en båttur på themsen på samma biljett som hopponhoppof. Köp Ystercard som ni åker på annars i kollektivtrafiken, man tankar på pengar och har man sedan pengar kvar så kan man få tillbaka dem på Viktoria station när man ska åka hem. Vi åkte tåg in från flygplatsen och det fungerade jättebra. Vi utgick mycket från Viktrirastation. Sen måste ni ju se BigBen :) den är jättefin. Kram Anna-Karin

    SvaraRadera
  4. Hi,
    I highly recommend you to visit The Shard, the highest building in Europe! Spectacular view over London, restaurants and English High tea! You have to book your tickets though)
    http://www.theviewfromtheshard.com/en/
    Enjoy your stay!

    SvaraRadera
  5. Hej smulan!
    London!!!!! Å det kommer bli lovely!
    Var på jobbresa till Hatfield en gång för hundra år sedan o då fick jag o en kollega en dag i London... Ja, vi hann typ se Big Ben och gå lite i affärer. Inget välplanerat så jag har nog inga bra tips tyvärr. Men skulle gärna åka dit, Lotta o jag sa att vi borde åka dit...:)
    Idag är jag heeeeeelt slut... Fick gå o lägga mig när Tyra åkt till skolan..sov till elva.
    Så nu ska jag väl ta en dusch så jag får liiiite energi i kroppen. Det är verkligen en berg- och dalabana känner jag..
    Kraaaaam sötnos!

    SvaraRadera
  6. Mysiga London :-)
    Var där strax före jul och har varit där ett flertal gånger tidigare genom åren... Förutom alla tips du redan fått så vill jag varmt rekommendera två marknader som är riktigt special och som har allt mellan himmel och jord... Couvent Garden ett absolut måste! Och Camden lock (googla!)där det förr var stallar till hästarna som drog vagnar o dyligt på Londons gator... Bägge marknaderna är riktiga AHA upplevelser!!! Harrods måste man ju givetvis besöka och det ligger i kvarter med andra tjusiga butiker som kräver sin plånbok men man kan ju flanera o fönstershoppa åxå :-).... London Eye är som pariserhjulet på Liseberg fast såklart modernare men höjderna man kommer upp på detsamma.. Dyrt men självklart en upplevelse... Och så måste ni såklart åka taxi vid ngt tillfälle det är riktigt mysigt... Vill ni strosa omkring lite i stillhet så finns ju vackra Hyde Park och braprisrestaurangerna är många... Gudars vad kul ni ska få... Kram Rose-Marie

    SvaraRadera
  7. Hej

    Har varit till London ett flertal gånger och även bott där. London Eye är häftigt men beroendes på vilket flygbolag ni åker med och vart ni landar så kanske inte London Eye är ett måste. Landar man på Heatrow så åker man över London och oftast på låg höjd och ganska länge. Får man uppleva det så har man sparat in pengarna på LE. För övrigt håller jag verkligen med om att Covent Garden är ett måste. Lite dyrare restauranger men väldigt trevligt att ä
    ta där och se på alla tänkbara uppträdanden samtidigt.
    Ha kul och njut!!!

    SvaraRadera
  8. Hej sötis!

    Å jag älskar London! Har bara varit där två gånger men den staden har verkligen flyttat in i mitt hjärta! Älskar pulsen och det faktum att det är så mångkulturellt. Kan tipsa om Covent garden, så mysigt! Hyde Park är ju så trevligt att strosa runt i. Oxfoord street har ni ju massor av bra shopping till normala priser! Tror det är Bond street som har lite lyxigare utbud:) Det vi tyckte var så bra med London är att du kan gå till det mesta! Är inga direkta avstånd, beroende på vem du frågar kanske:)
    Ni kommer verkligen älska London! Alla är otroligt tillmötesgående och serviceinriktade också så man känner sig välkommen överallt.
    Det finns så många bra restauranger, prova er fram. Vi hitta några riktigt bra i Chinatown som jag inte kommer ihåg namnen på dock;)

    Hoppas på mycket bilder därifrån sen!

    Stor kram

    SvaraRadera
  9. Boka era restaurangkvällar innan ni åker, svårt att få bord. Gud ni kommer ha det underbart! Bästa semestern, älskar LOndon. Kram Lotta

    SvaraRadera
  10. Vad kul att se fram emot!!! Det var alldeles för länge sedan jag var i London, så jag har inga tips tyvärr! Men det ska bli kul att få höra om andras tips för det känns som det är dags för en Londontripp snart!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  11. Men, så gosiga bilder på hund & katt! SÅ söta!! :-) Visst är det härligt med snö, här är det verkligen MASSOR.. och mer kommer det! ♥ Vilket fynd dottern gjort, jättefina kläder. Min farfar blev bjuden till London då han fyllde 80 år av min pappa och farbror. Han pratar om det hela tiden, att han vill tillbaka - särskilt mycket, pratar han om London Eye.... Jag är extremt höjdrädd och får klaustrofobi-känsla av bara tanken.. MEN om jag åkte dit skulle jag åka upp! Lätt att säga nu ;-) framför datorn.. men jag skulle nog ångra mig annars.

    SvaraRadera
  12. Hej, om ni är 4 st så kostar taxi ungefär lika mkt som 4 bussbilj .och jag tyckte det var svårt med deras busslinjer.( Har varit i flera storstäder och det har aldrig varit problem med bussåkning) /Maria

    SvaraRadera
  13. Hejsan! Ja, till London reser vi minst en gång per år =)
    Du har verkligen fått en massa fina tips i inläggen ovan. Vi har barnbarn och vi har ganska mycket av barnasinnet kvar i oss själva =) Därför besöker vi varje år den jättestora leksaksaffären Hamleys på Regent Street. En helt fantastiskt rolig upplevelse och lika kul för både stora och små. Personalen är utklädda och allt möjligt händer när personalen testar leksaker och tekniska prylar medan man går runt i butikens alla plan (som minst är fem plan). Ett absolut måste är att besöka deras kund-WC, bara det är en upplevelse i sig, hi hi. På Regent Street hittar du även massor av butiker. Själv är jag inte alls förtjust i Oxford Street då det bara väller fram människor där, vi brukar gå på bakgatorna i stället vilket också är en upplevelse =)
    Ha det så supertrevligt i London.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  14. Hej Jag älskar London har varit där ungefär 15 gånger men de blev lite andra besök då vi rest med mindre barn. Tunnelbanan är smidiga att ta sig fram, rena drömmen om man ska jämföra med Stockholm. Harrods är ett måste när man är London och madame tussauds likaså camden market är verkligen en upplevelse att få se, mycket folk men bara att vara där och få se allt är en upplevelse. Hoppas ni får en trevlig resa.

    Kram Sanna

    SvaraRadera
  15. Åh, vad kul!! Det var några år sen vi var där, men som någon annan skrev; Covent Garden och Camden lock! Våra barn var lite yngre och gillade Hamley´s. Både barn och vi vuxna tyckte också om Naturhistoriska.

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  16. Hej...du fick mig att pilla fram en gammal lapp om ett London tips som jag fått men inte själv testat,,,Denna butik har jag blivit rek. Cath Kidstons affär, Porobello Road...kanske nåt..vet ju inte... Kramen Lisbeth

    SvaraRadera
  17. Ögat bör ni åka om ni kan övervinna höjdskräcken. Det är magiskt!!
    Något jag också rekommenderar, om ni är morgonpigga, är en tidig morgonpromenad i Hyde Park. När vi varit där så har det alltid varit mycket människor som gör yoga, chigong och liknande i parken och det är så rofyllt att bara snegla på dem en stund och bli alldeles avslappnad.
    Ett besök på marknaden i Notting Hill tyckte jag var mysigt, och i restaurangväg törs jag inte säga något, men i Soho fanns många härliga små ställen.

    KRAM

    SvaraRadera
  18. Vi var där förra våren, och minnena som består är (utan inbördes rangordning):
    Dinner with Heston Blumenthal
    Chocky Wocky Doodah
    Natural History Museum
    Hummingbird bakery

    Harrods triggade en panikattack, men om man inte är lagd åt det hållet så är säkert det trevligt också.

    Jag borde be Sara ge er några tips. Hon är bättre på sånt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja be henne skriva om det är något mer vi inte får missa..;)
      Kan tro att Mattias o Rasmus också får panikattacker...
      Men Jag och Kajsa är ju nästan världsmästare i shopping..;)
      Kram kram

      Radera
  19. Vad kul att du äntligen får komma iväg till London när du velat det så länge....:) Var bra länge sedan jag var dit så jag vågar mig inte på några tips men såvida du inte är riktigt höjdrädd tycker jag du ska åka London eye, jag har inte för mig att det var nå rangligt och skrangligt utan mera roligt och cool utsikt!
    Hoppas ni får en härlig weekend där när det blir dax!
    Kram/Nettan

    SvaraRadera

Heeeej!

Å vad jag blir glad för att just du vill skriva
en liten hälsning här.
Det värmer och går rakt in i mitt hjärta!
Kraaaam Katarina
♥ ♥ ♥