Follow my blog with Bloglovin

måndag 22 september 2014

Filmjölkslimpa

 Heeeello...;)
Måndag igen och nu är vi inne i veckan vi har väntat på lääänge...
På fredag åker vi nämligen till Kreta.
Ååå vad skönt det ska bli!
Nu har vi ju förstås sett att det förmodligen ska regna större delen av vår vecka där...men vi väljer att packa ner paraplyer och se fram emot en sköööön vecka ändå..;)
Jag menar får vi välja mellan regn på Kreta eller stanna hemma o jobba väljer vi ju regn på Kreta..;)
Dessutom har ju väderprognoser visat fel förr!
 Jag bakade minsann i går.
Eftersom jag gillar när det går snabbt var det här receptet perfekt.
Jag hittade det i Leilas kokbok.
Jag hade inte alla ingredienser hemma så jag mixtrade lite med det jag hade hemma och tog mer av nåt annat helt enkelt. Känns som ett recept man kan göra lite som man vill med. 
Det jag ska ändra till nästa gång är att jag ska skippa brödkryddan för vi kom fram till att anis o fänkål eller vad det nu är i, inte alls är gott.
Man klär in en form med bakplåtspapper.
(jag trodde degen skulle räcka till 2 men det gjorde den inte)
1 bröd
4½dl, filmjölk, 1dl sirap, 1dl valfri torkad frukt, 1dl russin, 1dl hasselnötter, 1dl vetekross, 1dl rågkross, 1dl havregryn, 1dl krossade linfrön, 1dl solroskärnor, 2½ dl grovt rågmjöl, 3dl vetemjöl, 1½tsk salt, 1½tsk bakpulver, 1½tsk bikarbonat, 2tsk brödkrydda
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka frukt och nötter (vi är allergiska mot nötter o mandel så det har vi aldrig hemma) blanda med russin och alla torra ingredienser och rör ner i filmjölken. Fyll den bakplåtspappersklädda formen med degen och grädda mitt i ugnen i 45 min. Under tiden gick jag o duschade......
Klaaaart!


Det bästa var ju att man bara degar ihop allt och kluttar ner det i formen sen in i ugnen direkt. 
Ingen jästid och man behöver aldrig ta i kletet och det gillas..;)
Nix nix, dags att sticka i väg och jobba.
Maaaaassor att göra idag.
Kraaaaam Katarina

11 kommentarer:

  1. Va gott det ser ut! Fick sån lust att baka själv, tror bestämt att det blir några limpor redan ikväll när jag kommer hem från jobbet :)

    SvaraRadera
  2. Guud så skönt att åka utomlands. Vi saknar vårat Kroatien i år, men får bli nästa år.
    Det är så gott med filmjölkslimpa, de brukar bli så krämiga. Har du testat Ernst julbröd? Himmelskt gott och lätt att göra.
    Ha en fin dag i rusket, Kram

    SvaraRadera
  3. Åh, det är ju så jäkla gott! Var hur länge sedan som helst jag gjorde sånt bröd, måste göras!

    Lät ju tråkigt med Kreta, inte alls avis.. Jo, det är jag nog..;)
    Fast jag ska ju snart till NY, får nöja mig med det ;)

    Ha en riktigt go måndag och ny vecka fina du!
    Kram Catta

    SvaraRadera
  4. Enkla recept gillas, dessutom ser det vansinnigt gott ut också. Har precis kommit hem efter fyra dagar i London o planerar redan nästa resa, är sååå kul att få resa. Saknat dig vännen o måste läsa ikapp här inne. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  5. God morgon vännen!
    Sååå himla skönt att ha den resan att se fram emot en dag som denna...fy bubblan vilket tråkigt väder vi har idag.
    Så mysigt du får allt att se ut på dina fina bilder...bara lite kex och vin sen ser det ut som versta myskvällen :) och du den där klänningen ser verkligen hur mysig ut som helst. Måste allt testa om jag inte kan åla i min breda bak i en sån hihi... Som du vet har vi ju ungefär samma problem där och borde ha klockade kjolar men jag tycker du var fin i den så kanske jag oxå kan komma i en.
    Brukar baka ett liknande bröd och visst är det bra när man kan baka utan att behöva vänta på jäsning eller kladda ner sig och bänkar för mycket.
    Ha de gott och hoppas du mår bättre.
    Kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  6. Ååå vad jag älskar detta bröd !!!!!
    Bakar det ganska ofta här hemma :)
    Nä regn lät väll inte såå lattjo men men man kan väll dricka drinkar i baren oxå ;))

    Jaa du skulle varit med när jag provade denna enorma klänning ha ha ha det var som i en komedi tro mig ;))

    Kram Thess

    SvaraRadera
  7. Ser och lät ju jättegott och att det är enkelt att göra, gör ju det hela såå bra, så det får nog testas, har ju sedan innan ett annat filmjölksbröd som jag brukar göra. :-) Kramizz Laila

    SvaraRadera
  8. Den limpan var det lääääänge sen jag bakade. Enkelt och gott, precis som det ska vara!
    Måndagskram från Kate

    SvaraRadera
  9. Heeej!

    I dag fick jag det senaste numret i brevlådan tidningen Drömhem & Trädgård, när jag läst en stund och vände blad......blev jag så glad och överraskad vad dök då upp, jo ditt fina hem så klart :-) Jättefina bilder och text.
    Ha en underbar kväll, själv ska jag stoppa näsa i tidningen och läsa vidare.
    Kram
    Ingela Pling

    SvaraRadera
    Svar
    1. men ååå va skoj... min prenumeration har oturligt nog gått ut så jag får vänta tills den kommer i butik..;)
      Kram kram

      Radera
  10. Men detta hade jag ju inte läst, ååå va underbart att åka till värmen på fredag.
    Ta mig meeeeeeeeeeed!!!!!! :-)
    Natti natt vännen!
    Kraaaaaaam Anna

    SvaraRadera

Heeeej!

Å vad jag blir glad för att just du vill skriva
en liten hälsning här.
Det värmer och går rakt in i mitt hjärta!
Kraaaam Katarina
♥ ♥ ♥