Follow my blog with Bloglovin

måndag 29 december 2014

Jag är alltså inte galen!!!

 God moo...förmiddag..;)
Bara ett par dagar kvar av 2014!!
Är ni lediga? Jag ska jobba lite hemifrån i dag så det blir nog bra.
 Ibland undrar jag på riktigt vad som är galet med mig...

Jag brukar få de första julkänslorna någon gång i september och härom morgonen när jag satt och stirrade in i brasan, vred huvudet och såg ut på solen genom fönstren...ja då kom vårkänslorna..
Så tänkte jag att jag kanske borde kasta ut julgranen och köpa hem vårblommor...

Det är nog tur att man inte kan köpa dem ännu...fniss..
Å övriga familjen skulle slå bakut om jag tog ut granen nu och förresten är den så tung att jag inte klarar det själv och M vägrar nog tror jag...
Inte än, säger han..
Å det är nog tur det för jag tänker att hur blir det annars sen i sommar?
Kommer jag ha värsta vinterfeelingen då....dra på mig pjäxor och dunjacka och och valsa runt under äppelträden....
Mjaa...det skulle jag nog inte...
Men just våren är ju något speciellt tycker jag..
Eller inte våren utan mer känslorna man har nu..
Ett nytt år som snart börjar, nytt hopp, nya mål, nytt å fräscht..
..å nog 17 känns det att det börjar bli lite ljusare!!
Jag tror det är det jag känner...
Ett nytt kapitel som börjar....
Kapitel 2015
Jamen då så...då är jag inte galen!
Då är det inte vårkänslor!!
Då är det bara en förväntan om något nytt och bra som börjar sprida sig i kroppen..
Det känns bra!!
Ser ni fram emot 2015?
Kram Katarina

15 kommentarer:

  1. Du är rolig du! Alltid ett steg före, tror jag. Kanske därför du hinner med så mycket. Jag sparar gärna min jul lite för jag tänker att vintern blir så lång och seg annars. Jag njuter lite till av glittret, färgerna och dofterna. Våren kommer ju sedan, ändå.

    Ha en finfin dag!

    SvaraRadera
  2. Haha lite galen och intensiv är du nog! Men jag gillar hela Sallypaketet! Inga vårkänslor här! Råkallt -19!! Granen får de tvinga mig att slänga ut den tjugonda'Knut! För då ska det vara julgransplundring. Så mysigt med en eld inomhus!! Skulle behöva det! Vi har bara 18 grader inomhus. Får tända värmeljus.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  3. Ja, det gäller att inte ha för bråttom... att passa på att leva i nuet ;) :) Men jag förstår vad du menar! Den här tiden på året vill jag bara att det gamla året ska ta slut och att jag ska få ett nytt "fräscht" år där allt ligger framför mig... Både vår, sommar, höst och sedan nästa jul... ja allt finns liksom framför oss! Galen eller ej, men jag håller med dig ;) :)
    Kram och jobba inte ihjäl dig.... Själv är jag fortfarande ledig! =)
    /Maria

    SvaraRadera
  4. Hihi..känner igen mig i det du säger. Hur mycket jag än gillar julen och dess pynt så längtar jag efter att slänga ut allt och ta in våren :) Tycker att huset blir större och luftigare då.. Brukar hålla mig tills nyår är över men sen börjar jag plocka bort. Har märkt att ju större barnen blir ju mindre pynt till jul..och nu är alla mina hjärtan snar utflugna...så nästa år kanske det inte blir en gran ens..vem vet :) Gott Nytt År..Kram från Ulrika i Värmland

    SvaraRadera
  5. Jag tänkte just på pärlhyacinter i går. Vilken tur att det inte finns i affären ännu, för då kanske jag hade köpt det...! Måste vänta tills granen är ute åtminstone!
    Jag njuter fortfarande av alla julljus - slingor, stjärnor och granen, men jag förstår vad du menar...

    Kram // AH

    SvaraRadera
  6. Ha, ha....du är rolig du;) Vet inte precis om jag har vårkänslor men visst är det lite speciellt med ett nytt år som väntar bakom hörnet. Spännande! Jag är lite så jag med.....lite senare på hösten börjar jag "smyg" kolla i mina gamla juliga inredningstidningar och drömma........tycker det är så mysigt tiden före jul. Sen brukar det inte gå många dagar efter nyår förrän jag vill plocka undan alla julsaker.....stjärnor och ljusstakar kan få sitta lite längre.....Detta år åker nog granen ut ännu tidigare eftersom den inte fått så mycket vatten......Och jag har sett tulpaner på affären så en bukett får nog följa med hem nästa gång vi har bilen med oss dit....för här har det varit runt minus 20 grader dom senaste dagarna så det kanske är väl kallt även för tulpaner att fraktas hem när man går till affären......!
    Ha det bra! Kram/Nettan

    SvaraRadera
  7. Visst är du lite smått galen... NOT!!!
    Jag känner exakt likadant och då har vi inte ens haft nån julgran eftersom vi drog iväg på kryssning över jul och gjort lite Karibien och USA. Helt galen resa som du kan gå in och läsa om idag och i skrivande stund känner jag mig allt annat än glamorösa Lucy (som jag iofs fick göra under hela resan...hehe) nej, snarare en levande zombie för jetlagen har slagit till rejält och i natt kunde jag bara sova 3 timmar innan jag gick till jobbet! Får se om jag slocknar över tangentbordet... Zzzzzzz!
    Till ämnet nu. UT med julen och in med våren, jaaaa!!! Jag vill inte se varken en endaste liten pepparkaka eller känna doften av glögg. Nej, nu tar vi nya tag och krafter och satsar på ett härligt 2015!
    Kram och god fortsättning!
    Judita

    SvaraRadera
  8. Hej söta du. Du är allt lite "galen" du. Men det får man vara. Du gör min dag med dina tokigheter. Själv har jag slängt alla hyacinter. Tomtarna har fått flytta hem till sig igen. Nu skall vi ut och handla. Och.... jag är säker på att det följer med några vårblommor hem i alla fall vita tulpaner. Ha en underbar dag. Kram Inger.

    SvaraRadera
  9. Haha förstår vad du menar :) Jag brukar få julstämning efter jul när allt lugnat ner sig och bara lilla familjen går hemma och strosar runt...Visst längtar jag efter tulpaner och pärlhyacinter men det får vänta lite tilll. Först ska jag bara njuta av julpyntat hem en tag till och äta praliner, dricka te, kolla filmer och umgås med familj, julstädningen får vänta ...Ha de så härligt! Kram Marie

    SvaraRadera
  10. Härligt att det är fler som har samma känsla, vare sig det är att julen ska ut eller att det väntar nytt kapitel runt hörnet. Idag när jag valsade runt med min kavaljer (dammsugaren) och solen sken så vackert in genom fönstren så fick jag just sån lust att plocka bort allt som har med julen att göra, men maken o ungdomarna skulle protestera hejvilt så det är bara att lugna sig och vänta på att solen ska gå ner, vilken den snart gör här uppe i norr, så får man tända ljus och brasor så blir det nog bra med det. Nu blir det till att klä sig varmt i flera lager för här har vi kallt ( - 20 i morse när maken åkte på jobbet) och ta en uppfriskande promenad. Kram och god fortsättning!

    SvaraRadera
  11. Men Katarina, du är ju lite galen det vet vi ju, det är därför vi älskar dig så mycket hi hi. Konstigt att man aldrig kan vara i nuet och njuta av det som är, man blickar oftast framåt hela tiden. Men visst har det blivit ljusare det håller jag med dig om och visst ser jag fram mot 2015.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  12. Jag har också lite lust att ta bort allt julpynt... kanske för att jag köpt så mycket fina gardiner, krukor, osv som jag vill ha framme efter allt pynt? :-) Kul med din årskrönika, har inte läst din blogg så länge.. så nu hänger man med lite mer.

    SvaraRadera
  13. Så härligt med förväntningar och jag hoppas 2015 blir ett härligt år!
    Njuter av dina bilder Katarina:)

    Kramar
    Adela

    SvaraRadera
  14. Haha, dra på dig pjäxorna och dunjackan i sommar du, det blir nog bra ska du se ;-)

    Men visst är det härligt med vårkänslorna, när det är dags att kasta ut julen och just fixa vår inne. Love it!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  15. Men visst är det lite så att man lever alltid lite före sin tid. Man planerar och julmyser långt före jul och när sen julafton väl varit då har man liksom myst klart med julen. I alla fall fungerar jag så. Och nu när de senaste dagarna varit riktigt soliga så längtar man till våren. Jag fick faktiskt tulpaner igår så de första vårblommorna börjar komma nu. Men den 6/1 åker julen ut. Det blir inte den dag förtidigt!
    Gott slut på 2014 så ser vi fram emot ett härligt 2015!
    Kram Helén

    SvaraRadera

Heeeej!

Å vad jag blir glad för att just du vill skriva
en liten hälsning här.
Det värmer och går rakt in i mitt hjärta!
Kraaaam Katarina
♥ ♥ ♥