Follow my blog with Bloglovin

onsdag 28 oktober 2015

När jag plockar pluspoäng hos mina killar del 2

Godmorgon!
Haha...ni skulle vart med min första natt efter åtgärdsplanen.....
....Jag har nog aldrig sovit så lite....tankarna har snurrat i 190 och jag har nog löst en massa
mindre viktiga problem....haha...jaajaaa det kunde vart värre..;)
Ska till jobbet några timmar bara...smygstartar lite.

Jag har tagit in mitt minicitrusträd...så får vi se om det överlever..;)
Det stod inne från början...så mådde hon inte så bra och fick flytta ut.
Då satte både bladen och minifrukterna fart...
Så jag håller tummarna att hon inte blir deprimerad här inne nu.

Nämmen nog med svammel va...
Det var ju pluspoängen hos mina killar del 2...
.....alltså huvudrätten det skulle handla om.
Med recept o allt...
Dubbelpanerad Hjälmargös med pressad potatis
Det var så mörkt där på fredagskvällen och då blir ju bilderna så himla gula..
Det är ju mysigt det med förstås...men inte jämt.
Nu hade jag ju turen att det fanns kvar så det här var min lunch i söndags.
Så jag passade på att fota då..;)
Vi äter fisk på tok för sällan hos oss så jag slog till med både skaldjur o fisk
i de två första rätterna......STOOORA pluspoäng....;)
Dubbelpanerad Hjälmargös med pressad potatis
Till 4 personer behöver du:

 Ca 600 gr Hjälmargös....eller annan gös med för den delen...
..de smakar nog lika-samma..;)
mjöl, ägg och ströbröd till paneringen
smör till stekning
peppar, salt
 5 dl vispgrädde
en kruka dill
citron
 så många färska räkor du tycker att det ska vara
Mjölig potatis som går lätt att pressa

Så här gör jag:
Skär filéerna i lagom stora bitar. 
Vänd dem i mjöl, doppa i uppvispat ägg och vänd i ströbröd (=dubbelpanering)
Stek i smör, salta och peppra
(De ska bara få en yta och behöver inte vara genomstekta)
Lägg filéerna i en ugnsfast form
Finhacka dillen men spara några kvistar till dekoration 
och strö över hacket över filéerna 
Häll över grädden och ställ i ugnen ca 200-225 grader ca 15-20 min
Skala räkorna och skär citronen i klyftor.
Innan servering, strö över räkorna, lägg ut citronklyftorna lite här och var och toppa 
med lite dill.
Servera med pressad potatis och en sallad...

Vooooila...så har du fått en världsmästargod fiskrätt.
Receptet har jag fått av en riktig fiskare och hans fina sambo för många år sedan..
Smakar riktigt bra i matlådan också OM det blir något över..;)

Ha en härlig onsdag!
Kram Katarina

1 kommentar:

  1. Mums så gott! Älskar fisk och skaldjur i alla format. denna vecka har jag ätit fisk två av två dagar, får se vad det blir ikväll, kanske fisk.
    Synd att du är på jobbet idag, kommer åka förbi hos dig.
    Kram Helena

    SvaraRadera

Heeeej!

Å vad jag blir glad för att just du vill skriva
en liten hälsning här.
Det värmer och går rakt in i mitt hjärta!
Kraaaam Katarina
♥ ♥ ♥