Hej heeeeej....
Nu ska jag strax i väg på ett skojigt jobbmöte som varar hela långa dagen...
Sen blir det nattpass på kontoret bland papper och pärmar...
Så kommer revisorn i morgon bitti och efter det...ja då tar jag helg....;)
Hur som helst så tänkte jag att det kunde passa bra med ett recept så här inför helgen....
Så vi förflyttar oss tillbaka till det vackra Ekenäs och Annas hem.
Bild lånad av Ekenäsliv |
När vi kom upp från bastun var det ju mörkt och kväll så
om du vill se dukningen i dagsljus så hittar du fler bilder här.
De två sötaste matvakterna.....något kan ju trilla ner..;)
När värdinnan flaxat fram och tillbaka där i köket en mycket kort stund hade hon trollat fram den
klassiska och godaste förrätt man kan tänka sig och vi fick förflytta oss in
i det där vackert dukade och guldskimrande rummet med alla fönstren...
Toast skagen
Å sen....det här!!!
Det här mina vänner kallar Anna för Kärleksmiddag...
Och JAPP det kan jag lova att det är..
För om man älskar pasta...å kyckling.....ja då blir det kärlek...;)
Ni kanske redan har sett receptet hos Anna men jag har kopierat det jag med för det
här måste göras här hemma kan jag lova....
♥ Kärleksmiddag ♥
Kycklingfilé
Fyll kycklingen med riven parmesan, färsk basilika, salt och peppar.
(Man kan även göra denna blandning och toppa kycklingen med den)
Fyll kycklingen med riven parmesan, färsk basilika, salt och peppar.
(Man kan även göra denna blandning och toppa kycklingen med den)
Saffranssås1 scharlottenlök hackas fint
Smör
1 kuvert saffran
1/2 vitt vin eller sherry
Kycklingfond
Grädde
En gnutta socker
Tomatpuré
Svartpeppar
Smör
1 kuvert saffran
1/2 vitt vin eller sherry
Kycklingfond
Grädde
En gnutta socker
Tomatpuré
Svartpeppar
Smält smöret och fräs löken, tillsätt saffran & tomatpuré – låt fräsa en minut.
Dra undan kastrullen från plattan och tillsätt vin, grädde och fond.
Låt sedan sjuda i 5 minuter, späd ev med vatten (eller mer grädde ;-)), smaka sedan av med socker och peppar.
Dra undan kastrullen från plattan och tillsätt vin, grädde och fond.
Låt sedan sjuda i 5 minuter, späd ev med vatten (eller mer grädde ;-)), smaka sedan av med socker och peppar.
Servera med färsk pasta och ruccolasallad.
***
Så fick Mr M hälla vin ur den fina karaffen....
Lite svårt var det allt...;)
Å så deserten som Anna var lite nervös över men som smakade himmelskt
och blev heeeelt perfekt krämig.... Chokladfondant.
Jamen där har ni en fixfärdig lördagsmeny!
Nu måste jag rusa..
Kram Katarina
Så gott det här lät och såg ut. Klipper receptet med en gång.
SvaraRaderaKram mamma c
Vad mysig kväll!!! Kram
SvaraRaderaDu gör mitt hjärtat varmt <3
SvaraRaderaHoppas allt går vägen med bokföringen idag :)
Puss på dig!