Follow my blog with Bloglovin

tisdag 23 augusti 2011

Pool..ett skrytbygge??

Nu är muren vit...;) Nu fattas bara belysning. (utsidan på muren målar vi till våren)

Kantstenen ligger fortfarande o väntar på att komma på plats runt kanten.


I vårt förra hus hade vi pool och vi har saknat en sedan dess.


En vardagslyx som är helt underbar!

När vi nu bestämde oss för att bygga valde vi bort köket o badrummet som har 17 år på nacken och skulle behöva renoveras...vi valde bort semester i vintras och nu i sommar, vi tog alla sparpengar och har gjort allt jobb själva utom grävning och murning av muren.
det har varit enormt mycket jobb och allt är ännu inte klart.
Mina funderingar kring vad andra egentligen tycker kommer o går. Alla våra närmaste är glada och tycker det är toppen att komma hit o bada..;) Själva tycker vi att det ger vårt hus pricken över i:et. Vi brukade sitta på trappen och titta ner på gräsmattan o drömma om att en dag....

Men jag har hakat upp mig lite på något min syster sa...

-Men det förstår du väl..det är klart att det sticker i ögonen på en del.. Gör det verkligen det?

Jag hoppas inte det och vill inte tro att människor är så missunsamma.

Som jag sa till henne...-Men du...ert kök kostade 100 000 mer än vad det här har kostat..

Att bygga pool idag är ju inte så ovanligt som förr...

Att jag skriver om poolbygget här på bloggen är ju så klart för att det är det enda vi har hållt på med hela sommaren men också för att när jag la ner timtal med att försöka hitta inspirationsbilderpoolbyggen med en vit mur var det helt omöjligt att hitta.

Jag hoppas så klart kunna ge inspiration till någon annan. Man kanske bygger plank eller sätter häck runt i stället...man kanske vill ha mur men ingen pool...ja ni vet...man tar lite här och där och sätter ihop det till sitt eget.


Här ser ni att det är myyyyycket kvar än.

Den enkla portalen kommer så småningom att kläs in av klätterhortensia. Nu sitter det en buske även på den högra sidan. Marken ska jämnas till och det ska bli gräs. Där muren slutar har jag satt en vipphortensia. Det blir fint då den nått full höjd på 2-3m i framkant sitter lavendel sen är det lite annan hortensia. Det ska såklart i mer växter men jag måste fundera lite.
Kram Katarina

17 kommentarer:

 1. Vill man ha pool och har möjlighet att bygga en så är väl det upp till var och en av oss. Skulle gärna vilja ha en, men maken vill inte och vi bor på en gammal sjöbotten, så det är mycket jobb att få bort vatten. Vi vet för nästan alla grannar har pool;) Njut ni av er pool! Christina

  SvaraRadera
 2. Bra skrivet! Jag är också sugen på en pool men man kan inte få allt :) det räcker med ett nybyggt hus så länge. Vi bor också på gammal sjöbotten som rosenälvorna så det är inte helt lätt, enligt vår granne. Grannarna har inte bestämt sig hur de ska göra pga av det o det extra jobb och kostnader som det medför. Min mor och far har pool och det är ofta barn som säger "ni måste vara rika" så lite lyxbetonat med pool är det nog fortfarande :)men som sagt man gör sina val och det kostar inte mer än något annat idag. Vi ska snart bygga ett garage och det kostar också. Ni kommer att få högre livskvalité med er pool och det smäller väl högst, ett garage tillför inte samma livskvalité hi hi. Njut och strunta i vad andra tycker.
  Ha de gott
  Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Hej och tack för titten,oj så underbart fint ni har det,där skulle jag vilja ta ett dopp.
  Jo då vi har gjutit vår bänk skiva i fin betong och vi är mer en nöjd.
  Tack också för dom fina orden om bänkskivan.
  Kram o ha en fin dag.
  Ninni

  SvaraRadera
 4. Jisses så snyggt!
  Vilken lyllos du är!
  ha det
  Kram Kathrine

  SvaraRadera
 5. Allt vi väljer att göra, handlar enbart om prioriteringar, eller hur? Somliga lägger tiotusentals kronor på utlandsresor o spec kanske Thailandsresor, andra lägger det på nya kök el badrum el poolbygge. Andra gör varken det ena el andra, utan har fullt upp med att njuta av livet ;).

  Så goaste familjen - NJUUUT!! Vi gläds med er o drömmer också om en medelhavsmur med pool :D. Under tiden badar vi i grannens pool *gapskratt*.

  Vill komma på studiebesök!

  Stor kram

  SvaraRadera
 6. Men söta goa Katarina, du ska bara njuta av er fina pool. Ingen kan missunna er den, det är ett val ni har gjort. Och enligt mig ett superbra val, det har blivit så fint. Muren runt gör det så ombonat och mysigt också, ni har gjort ett kanonjobb i sommar.
  Bada och njut
  Stor kram
  AnnaMaria
  Ps, hon som gör mössen heter Marie, hennes blogg : Fröken Elsas virkblogg hittar du i min blogglista (långt ner)

  SvaraRadera
 7. Håller med alla tidigare inlägg! Jag blev en gång "anklagad" av min svärmor över att jag hade en dyr hobby, nämligen egen häst. Jag räknade dock ut att hovslagare, vaccination, avmaskning, foder, strö, försäkring och tom hästlån för inköp(har eget stall o bete!)kostade mig lika mycket för TVÅ hästar/år som hon rökte för/år!! Det tyckte hon inte om att få höra. Surt sa kärringen... Det är upp till var och en vad pengarna används till. Kan ju ses som en investering för er fastighet också.

  SvaraRadera
 8. Äh de är ju upp till var o en vad man gör!O ni har ju avstått en del för att kunna göra detta.
  Inte ha dåligt samvete nu!!!
  Folk har åsikter hur man än gör det är ju så bara.
  Ser så jättefint ut tycker jag.
  Njut av det fina som ni unnar er jag är säker på att ni är värda det o allt slit ni lagt ner oxå det fixar sig inte av sig självt!!!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 9. Hej vännen :)

  Erkänner att jag inte läst några bloggar på heeela sommaren, men nu har jag läst ikapp och kan bara säga; VILKET UUUUUUUNDERBART POOOOLOMRÅDE ni byggt!!! Åhhhhhhhhhh!!!!! Så snyggt, så smakfullt, så ljuvligt... "suck av längtan" Och skrytbygge, vad är det för trams? Var och en lägger väl sina pengar på det den vill ha eller vill göra!! Ny bil, semester eller pool. Bara njut av det ni gjort!!!!! Det skulle jag göra ;)

  Uterummet blev också heeeelt ljuvligt!!! Du är så duktig på att få till det i rätt stuk så där Katarina, som vi alla drömmer om, men inte alltid får till det, jag är så imponerad!!!

  Stor kram från mig!
  Annemari

  SvaraRadera
 10. Härligt! Drömmer också om en pool någon dag :) Muren är jättesnygg
  Ha en bra dag!

  Lina

  SvaraRadera
 11. För övrigt håller jag med ovanstående - alla har olika prioriteringar, så njut av din pool med gott samvete!

  SvaraRadera
 12. Tack för krya hälsningen. Ja, jag hade tur som hittade fåtöljen på blocket tillsammans med två likadana soffor ;) Jag gillar tapeten väldigt mycket, såg den hos en kompis och "härmade" eller fick inspiration kanske låter bättre ;)
  Ha de gott

  SvaraRadera
 13. Men hej gumman!
  Ja, det var minsann 100 år sedan.
  Jo, jag började om. Ville inte blogga alls på ett tag. Jag gjorde så där en gång förut också.
  Men det känns faktiskt bra att ta allt från början.

  Jag har ju varit väldigt sjuk med hjärtat och andra organ som borde ligga på soptippen. Men för tillfället är det lite bättre.

  Så älskar jag ju att fota och att skriva, så då satte jag igång igen. En del kanske tycker att man är en velpotta. Men det struntar jag i.;-)

  Vad snyggt ni gör. Kan man få ta ett dopp nästa år, när man inte har handtagen på sidorna av kroppen?;-)
  Kram Stina

  SvaraRadera
 14. Hej!

  Sally var mig en söt liten tös :)

  Vilken härlig pool! Super snyggt speciellt med den vita muren.. Tummen upp!

  Ha en fin eftermiddag! Kram Maria

  SvaraRadera
 15. Nja, volangerna är intee så värst stora när man har kläder på sig. Men i bikini du... så jaa, jag ska varna innan.:-D Kram Stina

  SvaraRadera
 16. Såna tokiga grubblerier du har.
  Det är ingen i er familj som är någon skrytmåns.....långt därifrån.
  Men jag vet nog varför du vill ha pool...mig lurar du inte....
  Du vill ju slippa att åka till badstranden med familjen och bli strandsatt en hel dag....hi hi.
  Du vill ju gräva i trädgården, din lilla rastlösa mullvad.
  ;o))))
  Kraaaam

  SvaraRadera
 17. "Alltid retar det nån" är ett uttryck man brukar säga...för visst är det så att hur många som än glädjs med en så finns det alltid någon som är avundsjuk eller missunsamm...Men det gäller att fokusera på de positiva och de som är glada av rätt anledning även om det kan vara svårt ibland...
  Jag tycker erat poolområde är grymt snygg och ni gör helt rätt som gjort den prioriteringen för er familj!:) Kramar!

  SvaraRadera

Heeeej!

Å vad jag blir glad för att just du vill skriva
en liten hälsning här.
Det värmer och går rakt in i mitt hjärta!
Kraaaam Katarina
♥ ♥ ♥