Follow my blog with Bloglovin

torsdag 20 februari 2014

Som i skolan


Hallå där!
Torsdag och snart helg.
Till vardags är vi ofta lata och dukar upp maten på köksön.
En hög med tallrikar och maten på rad, precis som i skolan..;)
Eller mjjjjaeee vi ställer nog rätt ofta upp maten här.
Då förstör man ju inte dukningen på bordet.
Just här serverar jag spagetti och köttfärssås i min farmors gamla gryta.



Obligatoriska tillbehör och ett bra tips till er.
Då vi köper baguetter går nästan alltid bara hälften åt. Det som blir över är ju inte alls gott dagen efter. I stället för att slänga den biten skär jag upp den och fryser in.
Sedan är det bara att ta fram lagom många bitar och breda vitlökssmör på de frusna bitarna och stoppa in dem i ugnen på 175 grader i ca 10 min.

Blanda vanligt bordsmargarin med salt, peppar, pressad vitlök och hackad persilja.
Om man har bråttom kan man i stället breda på bordsmargarin och strö över kryddan persilade.


Jag ska ju ge er det utlovade receptet på vår fläskfilé med ädelost,
 men jag måste bara hitta rätt bilder till först. 
I morgon ska jag visa er bilder från stället jag befinner mig på just nu..;)
Kram Katarina

15 kommentarer:

  1. Jag kör skolbespisning också, fast tyvärr ingen sån fin köksö. Bra tips med brödet, ser jättegott ut. Ska kolla ditt recept på fläskfilén sen också.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  2. Här serverar vi också ofta middagen på köksön på vardagarna. Mysigt du har det i ditt fina kök. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  3. Vilket bra tips! Älskar vitlöksbröd. Kram Stina

    SvaraRadera
  4. Skolbespisning är nog rätt vanligt tror jag :) det förekommer här med :)
    Tack för tipset om baguetterna, kanon ju :)
    Ha en jättefin dag.
    Kram
    Jessica

    SvaraRadera
  5. Ja skolbespisning är nog himla vanligt det kör vi här med .Superbra tips om brödet kanon ju ,Vad fint du har i ditt kök .Kramar Rita

    SvaraRadera
  6. Bra ide med baguetterna! Ser jättesmarrigt ut! Åh en köksö skulle jag också vilja ha!

    SvaraRadera
  7. Smart idé med baguetter.
    Det är precis så man ska servera maten har jag läst, inte ställa fram den på bordet. Då äter man precis lagom, står den på bordet äter man i onödan....he he så är det säkert.
    Ha en fin kväll
    kram
    AC

    SvaraRadera
  8. Om jag hade haft en köksö skulle jag också serverat från den. Tack för bra baguettips!

    Ha det fint
    /Anette

    SvaraRadera
  9. Önskar jag hade en vacker köksö, men jag får hålla tillgodo med bänken bredvid spisen. Jag vill inte ha bordet full med kastruller och grytor.
    Kram Helén

    SvaraRadera
  10. gott det lät! Köksön är så bra att duka upp på. Ogillar att ha maten på bordet, alla går och hämtar sin mat istället, mycket bättre. Kram Pernilla

    SvaraRadera
  11. Perfekt att duka på din fina köksö. Då slipper man så mycket på bordet där man äter och man slipper släpa allt fram och tillbaka. tack för tipset med baguetterna.
    kram Helena

    SvaraRadera
  12. Så gör vi också för det mesta!:) Praktiskt och bra. Tack för rara ord om de vita♥ Jag tror lilla söta Sally är fin fast hon är lite långhårig, det är mina med ibland, som små troll;))

    Kramar
    Adela

    SvaraRadera
  13. Vilken bra idé med maten på köksön, det gör inte vi:).
    Nu har vi inte en så fin och stor ö som ni har, men det funkar ju ändå:) . Grytan är så fin, vi har en liknande på landet som varit min mormor och morfars.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  14. Kanon Bra Tips om frysning av baggen!

    SvaraRadera
  15. Här använder vi bara köksön att ställa maten på, när det är buffé. Annars dukar vi oftast på bordet, som är rätt stort :) Ibland tar vi direkt från spisen, som vi har i "vanliga" köksbänken ;)
    Så fina bilder du bjuder på, som vanligt!
    Kram på dig!
    /Maria

    SvaraRadera

Heeeej!

Å vad jag blir glad för att just du vill skriva
en liten hälsning här.
Det värmer och går rakt in i mitt hjärta!
Kraaaam Katarina
♥ ♥ ♥