Follow my blog with Bloglovin

söndag 11 januari 2015

En (väl)planerad söndag

Hej hej!
Ja nu sitter jag här och snurrar på min kaffekopp igen...;)

Lika Oplanerad lördag vi hade i går...
En lika Välplanerad söndag har vi i dag..
Vi ska strax i väg på lunch hos svärisarna och sedan väntar lite jobb i hemmakontoret för min del.
Sen är nog söndagen slut...
Men som sagt..än så länge sitter jag här och snurrar min kaffekopp och planerar...
 Jag har ju tänkt att 2015 ska bli ett riktigt "Må Bra år"
På alla plan. Jag ska inte bara hitta tillbaka till min egen kropp..
...nu har jag ju någon annans..;)
Nej jag vill även hitta ett sätt att äta som passar mig och jag vill framför allt träna.
Jag behöver stärka upp en massa muskler som jag vet gömmer sig där inne i kroppen någonstans..
Mjukt inbäddade i något slags fluff och lyckligt ovetande om mina planer..


Så blir man ju piggare då man rör på sig...det vet vi ju alla..
Man får ju det som en slags bonus...
Å ändå...trots att man vet allt det här är det så förbaskat svårt att komma igång.
Man kommer med 10000 ursäkter..
Jag hinner inte, jag är för trött, jag känner mig lite hängig osv...
 När jag behöver peppa upp mig själv...då läser jag..
läser om andras framgångar, läser recept och träningstips..
Gör ni det med?
Å i alla fall är det så med mig att jag tänker..
Nä nu Jäää.......ar i min lilla låda...nu är det dags!
Så vips har jag bokat 3 pass på Friskis o Svettis..;)
Det tycker jag är ett rimligt mål.
Träna i grupp 3ggr i veckan å så de dagliga Sallypromenaderna..
Det blir ett bra 2015 det!
Kosten...den tar vi sen...
För det är ju så att man är ju inte så sugen att åka hem och äta kakor efter ett träningspass..
En strålande söndag önskar jag er!
Kram Katarina

17 kommentarer:

  1. Låter som bra tankar tycker jag, stor kram
    Teresa

    SvaraRadera
  2. O ja vet man skulle nog måsta göra något.
    Men så tänker man att men om jag börjar på måndag, Men när måndagen kommer är man så trött och ryggen värker
    så skjuter man upp det hela tiden med alla möjliga ursäkter.
    Men i onsdag då SKALL jag och min väninna på vattenlöpning hoppas att jag får kick av det att fortsätta med något annat och minskar på allt gott som är min svaghet.
    Ha en skön söndag!
    Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

    SvaraRadera
  3. Jag känner som dig. Jag tänker absolut inte ge något löfte om träning och bättre mat för 2015 för det kan jag inte lova mig själv att hålla. Men jag ska ändå försöka och på en lagom nivå som gör att jag kan uppnå det jag vill. Som tex tre PW i veckan, det vet jag att det finns en chans att jag kommer ut på. Bara för att bli piggare och få bättre hälsa, det är den anledningen jag ska ha i huvudet istället för att gå ned i vikt eller bli mer muskulös.

    Kram Linda

    SvaraRadera
  4. Låter ju superbra det där. Jag peppar mig själv med tidningar ibland och med you tube klipp. Träningen är ju klar, jag har hittat min balans men nu är det kosten.. Svårare. Fast det funkar rätt bra. Vad himla fint du har, ingen som stökar hos dig kanske. Fniss! Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  5. Det där låter ju jättebra. 3 pass på friskis, det kör jag också. Ikväll blir det puls pass. Alla dagar utan friskis blir det en PW på en timma. Men... jag älskar godis och att fika så utan detta vet jag inte hur det skulle gå.ha ha. Lycka till önskar jg dig. Kram Inger.

    SvaraRadera
  6. Det är väl ett jättebra mål med tre pass i veckan. Sen har vi fördelen med att vi har hund också. Vi kommer ut i ur och skur :-). Jag tränar också 3-4 gånger i veckan och det där med maten är något jag också borde ta tag i. Men jag tänker att så länge jag tränar och inte är överviktig så kan det få vara lite fluff runt midjan. Lycka till!
    Kram Helén

    SvaraRadera
  7. Låter som att ditt 2015 kommer att bli ett bra år och kanske du visar oss massor av det här på bloggen ( så vi blir peppade liksom ) Jag ska också försöka röra på mig mer nu när jag lagt om kosten för sjuttifemte gången :) Nåväl blir nog bra till slut. Passar på att fråga dig om du är nöjd med din Ikea porslinsho i köket? Har ritat in den i mitt nya kök men ibland när jag ser de där 80 cm breda hoarna i rostfritt så velar jag.. Tänker mest på det praktiska här. Om den är tålig och inte får fula repor av tex ugnsplåtar mm ? Kram från Ulrika i Värmland

    SvaraRadera
  8. Låter jätte bra, heja dig ! Går man ut för hårt blir det oftast bara pannkaka av allt.
    Själv är jag jätte sugen på att komma igång igen men just nu är jag förkyld så jag får smygstarta lite,
    det blir bra det också.
    Ha det fint !
    Kram Pia

    SvaraRadera
  9. Ta en sak i taget antingen maten eller träningen. Verkar som du tar träningen. Själv började jag med maten och sedan när jag hade gått ner visst antal kilon och kände för att börja träna lite sakta- så gjorde jag det med promenader. Men det är så olika hur man gör- bara ATT man gör det. Önskar dig stort lycka till. Vad spännande att få följa fortsättningen på ditt år 2015 :)). Det kommer att gå bra- ska du se.
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  10. Tycker det låter alldeles lagom med tre pass. Själv har jag målsättningen 2-4 träningar/powerwalk i veckan, totalt 150 pass under året. Just nu sitter jag och laddar för ett yogapass, även om jag är mer sugen på att fortsätta med min skjorta nere i systugan. Men man mår ju så himla gott efteråt.

    Vilken fantastisk tulpanbukett du har, jag skall nog unna mig en efter jag kommit hem från jobbresan till Borlänge i början av veckan. Ingen idé att slänga ut en bukett på sambon som knappt skulle märka den. 😉

    Ha det gott!/Camilla

    SvaraRadera
  11. Duktiga du... Jag måste också sätta igång med träningen, om några månader börjar jag jobba igen efter mammaledigheten, och då MÅSTE jag vara i form.. Men jag har för mycket ursäkter, skyller på ryggen som är paj - vilket den ÄR - men jag vet ju att den blir bättre ju mer jag tränar upp den... ;-)

    SvaraRadera
  12. Ja tankarna snurrar runt det där hos mig med. Jag har skrivit lite idag om det hos mig, just det där att ha hjärnan med sig, att bestämma sig och ha en plan för hur man ska göra, annars funkar det inte liksom. Jag hade tänkt kanske göra en tuff kickstart på 2 v, men då fixar jag inte att träna, så nu blir det träning och en del kostfix med. Men det kräver att hela tiden inte bli lurad av sig själv, nya vanor tar ett tag att etablera och man måste vara snäll mot sig själv. Kram Milla

    SvaraRadera
  13. Hej vännen!

    Heja dig!
    Tror jag brukar göra lite som du, läsa om framgång och inspireras (du ska inte kika in till mig ikväll för jag har bakat en farligt god kaka, haha det vore ju tokigt om du inspirerades av den;);) Fast om du tränar tre gånger i veckan så får du ju unna dig att äta gott:)

    Finaste buketten tulpaner har du! Den skulle gärna få flytta hem till mig:) Ska nog köpa med mig lite fina blommor hem imorgon.

    Ha en bra kväll fina du!

    Kram på dig

    SvaraRadera
  14. Jag är väldigt lik dig där, jag läser också både böcker och tidningar och "knarkar" tips, recept, träningstips och allt tänkbart i hälsoväg.. :). Lika mycket frossar jag i inredningsbilder och härliga bloggar när jag behöver glädje och inspiration :).

    Kram fina du!!

    SvaraRadera
  15. Ja du vi får peppa varann under året, tror du har bättre motivation än jag, men jag ska verkligen försöka fen här gången.. Vad kul vi ska ha på torsd😉

    SvaraRadera
  16. Vilken härlig tulpanbukett! Till veckan ska jag allt inhandla en tänkte jag då det visst är tulpanens dag på torsdag:) Så fint det ser ut hos dig, så trivsamt. Lycka till med dina träningspass!:)

    SvaraRadera
  17. så fint du har de. en underbar bukett! kram

    SvaraRadera

Heeeej!

Å vad jag blir glad för att just du vill skriva
en liten hälsning här.
Det värmer och går rakt in i mitt hjärta!
Kraaaam Katarina
♥ ♥ ♥