Follow my blog with Bloglovin

onsdag 7 januari 2015

Jag är en röd gris....


 Alltså jag tror jag blir tokig!
Jag fick ju en ny dator när jag fyllde år.
Min gamla ska få avsluta sina dagar som ren bokföringsdator
så den har vi tömt på allt nu så den inte ska vara så seg.

Fram till för några dagar sedan har jag envisats med att redigera mina
bilder i min gamla dator i Photoscape.
Nu har jag installerat Photoscape i den nya och det ser helt annorlunda ut....
dessutom så står allt på Engelska....hmmm...
Redan då jag ska ha in bilderna i datorn krånglar det och jag får dem inte i en mapp som jag är van...
Tanken är att jag ska gå över till Photoshop men där fattar jag NOLL än så länge...haha..
Hur som helst så ser ju bilderna jätte fina ut på min lilla Mac hemma..
Men när jag kommer till jobbets stora skärm som är en vanlig PC (heter det så?)
Ja då ser bilderna suddiga och gryniga ut...
Varför är det så? Någon som vet?
Jag är verkligen ingen världsmästare vare sig på att fota eller redigera..
..jag är bara en glad amatör, men jag vill ju att bilderna åtminstone ska vara som förut..
Så om du tycker mina bilder blivit tråkiga..
Håll ut!!
Jag är envis som en röd gris så det här ska jag minsann fixa!
Bilderna ikväll har jag fotat med stativ och lång slutartid för första gången..
... å jo men det får duga som första försök..;)
kram kram...

15 kommentarer:

  1. Är röda grisar envisa eller är jag trög haha? Kram Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha jag tror inte ens det finns röda grisar..;)

      Radera
  2. Röd gris vet jag inte, men envis det vet jag bestämt att du är. Jag tycker bilderna ser ut som vanligt, alltså jättefina,
    så det finns nog inget att klaga på. Vet att vissa redigerings program inte riktigt funkar som de ska i Mac datorer, men har ingen aning om vilka.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  3. Jag kan ingenting om datorer, själv klipper jag mina bilder i paint.. ;-) Ommöbleringen blev jättefin! Är själv sugen på att möblera om lite, fast vi endast bott här i 3 månader.. ha ha!

    SvaraRadera
  4. Vet hur du känner. Jag konverterade till Mac under julledigheten och är inte alls överens. Nu har jag åtminstone klickat hem Phototshop Elements och hoppas det skall hjälpa mig till vis del. Känns frustrerande att känna sig som nybörjare igen.

    SvaraRadera
  5. Är själv inte någon specialist alls men det låter som om du har dålig skärmupplösning på din jobb PC (antar att det är en Windows maskin).
    Här i vårt hus kör vi enbart Mac.
    Dina bilder är i alla fall lika fina som alltid på min MacBook Air =)
    Från det ena till det andra. Vi kommer till våren/sommaren att skaffa oss en Westie och undrar om du vet hur man räknar ut Inavelsgraden. Jag vet att det är stamtavlan man ska kika på hur stor del av avkommans gener som har blivit dubblerade genom föräldrarnas släktskap för att få en bra genetisk hund men hur i hela friden räknar man fram procenten som helst ska vara under 2,5%? Jag har kikat på SKK.se och googlat men får inte fram HUR man får fram procenten.
    Kanske vet du?
    Kram kram Annika

    SvaraRadera
  6. Kan man bli mer galen än när datorerna krånglar.... eller snarare oxtokig!! Superfina bilder som alltid hos dig i min dator. Photoscape har jag aldrig hört talas om... Hmmm, kollar upp det!
    Kram Kate

    SvaraRadera
  7. Hi hi, du är söt du! Reahunden! det skulle Sally bara veta =) Jag har kollat även på Westiealliansen men nix, ingen info.
    Vi är så himla oroliga för att den Westie vi skaffar ska ha något problem med tex höften eller något genetiskt. Blir ju ganska dyrt med veterinärkostnader, även om hunden är försäkrad, om problem uppstår. Men annars var Blocket något vi inte tänkt på =)
    Lovar!!!!!! Det kommer massor av valpbilder framöver. Det kommer att bli en kille och han ska heta Errol, japp efter Errol Flynn.
    Tack fina du för svar, kram och trevlig kväll!
    Annika

    SvaraRadera
  8. Det är tur att du är envis ;-) det är jag också, problemet är att jag inte kan redigera mina bilder, för jag använder inget program, jag har nu installerat Photoshop, men har INGEN ANING om hur jag gör... haha!

    Kram fina Katarina <3

    SvaraRadera
  9. Ser ingen skillnad alls. Fast det där med Photoshop kanske är bra att lära sig.. jag går dagliga kurser är hos kära Maken.Tycker att det är sååå krångligt. Jag kör Picasa i smyg.. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  10. Hejsan!
    Jag tycker dina bilder är lika fina fina som vanligt så vad du ser för skillnad vet jag ej. Visst är det kul att leka med slutartider och att köpa stativ är något jag inte ångrar.
    Men du så mysigt det blev med det runda bordet inne hos er, tycker hela matrummet blev att se större ut. Enda nackdelen är att det finns alldeles för få runda bord med iläggsskivor, annars hade vi satsat på runt bord oxå.
    Ha nu en skön kväll, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  11. Tänk vad det r skönt med det gamla vanliga....som man vet hur det funkar...minns en gång min mor berätta om sin svärmor, min farmor...De ville ge henne en dammsugare....Aldrig i livet sa hon...kvast och skyffel har jag alltid haft! Min mor vägrade mikro....varför det sa hon....ugnen funkar ju ... Och idag förstår jag dessa kloka gamla gummor....

    SvaraRadera
  12. Jag visste inte ens att det gick att använda photoscape till mac!!?? Jag använde det förr, men sedan några år tillbaka kör jag ju också mac, och trodde inte att det fanns? Har du gratisversion? Ja, visst är det väl en lite omställning öht när man går från pc till mac... ;) Precis som du säger, så tycker jag det är väldig skillnad med var bilder hamnar när man lägger över. Kanske lite mer "automatiskt" eller hur jag ska säga ;) Lycka till och hoppas du får hjälp! Bilderna är superfina!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  13. Hos mig (jag har PC) ser bilderna jättefina ut!
    Det är kanske en dålig skärm du har på jobbet? Ser alla bilder gryniga ut eller är det bara dina?

    Det kan skilja jättemycket beroende på hur bra skärm man har.

    Kram Malin
    PS Jag använder Photoshop och det är en liten tröskel att komma över men sedan är det inte så svårt. Jag kan absolut inte ALLA funktioner för det finns oändligt många med det mest grundliga kan jag! Så fråga gärna om du undrar över något!

    SvaraRadera
  14. Jag tycker inte att dina bilder är sämre, dom är lika härliga och inspirerande som alltid i mina ögon :).
    Om du vill lära dig Photoshop så rekommenderar jag varmt att plöja igenom moderskeppet.se som är en outsinlig källa av lektioner.

    Jag har också bland mina fototips en bra inställning för att skärpa upp bilderna, den inställningen funkar i de allra flesta lägena.

    KRAM

    SvaraRadera

Heeeej!

Å vad jag blir glad för att just du vill skriva
en liten hälsning här.
Det värmer och går rakt in i mitt hjärta!
Kraaaam Katarina
♥ ♥ ♥