Follow my blog with Bloglovin

fredag 30 december 2011

Hur kan människor vara så onda???

Hej hej och god fortsättning!
Vi gjorde något helt galet i år och åkte till Egypten över jul.
Vi kom hem sent sent igår kväll. Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag någonsin skulle ge efter för mkens påtryckningar och åka utomlands den här tiden. Jag som älskar jul!
Hur som helst så har vi haft en underbar vecka.
Men julafton då...undrar ni kanske....vad gjorde vi på julafton??

Efter sol och bad på förmiddagen, bytte vid julklappar på vår balkong efter lunch....
Inte så många men alla blev mer än nöjda.
Hotellet hade piffat och ordnat....
Något julgransliknanade som var typ 5 meter högt, pepparkakshus stort som en lekstuga och självaste jultomten...
Kitchigt???.....haha...
Så här välkomnades vi till middagsbuffén där det fanns julmat från världens alla hörn...
Maten var förresten helt underbar hela veckan. Vi hade allinclusive.Det fanns så klart mycket fint att se...
...och att fota.I havet var det för kallt.
Så vi har plaskat och lekt på hotellet.
2 böcker har jag hunnit läsa...;)
Vi åkte på 4-hjulingar ut i Sinai-öknen och tittade på solnedgången och drack the i ett beduinläger. Tyvärr började sonen känna sig krasslig där ute i öknen och har haft feber och hosta sedan dess...
Hur som helst har vi haft en underbar jul och det hoppas jag att alla ni också haft!
Min systers familj däremot har inte haft det lika kul!
Jag fick veta först idag...de ville inte förstöra vår semester...
Samma kväll vi åkte var deras son på fest... efter ca 45 minuter hade festen tydligen urartat så alla blev ombedda att gå. (De hade INTE druckit alkohol)
Det hade kommit en massa oinbjudna...
Då E och hans 2 kompisar är på väg till bussen får E plötsligt att hårt slag i bakhuvudet av en flaska. Omtöcknad vänder han sig om och får ett knytnävsslag rakt i ögat. Efter det minns han inte hur många gånger de slår. Hans kompisar kunde inget göra. De var såklart vettskrämda men de som slog var 7st. E hade den stora turen att själv ta sig loss och vingla ut i gatan just som en bil kom. Här har han ännu mer tur då det visar sig att det sitter en polis som var ledig i bilen. Han får en snabb färd till sjukhuset där min syster och hennes man möter upp.
Kraftig hjärnskakning och svullet öga. Han hade blod i urinen men röntgen visade att allt var helt inuti. Han blev inlagd en vecka och fick fira julen på sjukhuset.
HAN ÄR 15 ÅR!!!!!
Killarna som gjorde detta......ja de är lika gamla och tydligen väl kända hos polisen. Nu hoppas de att detta blir droppen som gör att dessa pojkar kan omhändertas. Brottsrubriceringen lyder GROV MISSHANDEL.
Nu väntar rättegång med allt det för med sig......
Undrar hur dessa pojkars jul varit....
Hemma hos min syster sitter just nu en 15-årig trasig pojke........
Älskar dig E...det gör vi alla!!
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Så se om era nära o kära och ta hand om er!
Puss o kram Katarina

10 kommentarer:

  1. Men gud, jag förstod det var något otäckt när jag såg din överskrift. Stackars stackars kille, jag har gått igenom detta med en av sonens kompisar. Jävla skit att det finns folk som kan göra så, sonen var en av få som vågade vittna mot dom det gällde här. Jag blir så himla lessen, nu får jag gå och hämta papper.... tillbaka.
    Men det var en fin resa ni gjorde, skönt med sol och bad. Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR och så skickar jag en stor kram till 15-åringen.
    Kramar och nyårspussar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  2. Förstår inte hur människor - barn i det här fallet- kan göra så mot andra. Ta hand om och peppa er systerson. Det krävs mycket av honom efter detta också, mod och kraft, med rättegång och så. Styrkekram!/Susanne

    SvaraRadera
  3. Fy vilken fruktansvärd upplevelse för alla inblandade men framför allt för stackars E!!! Det är ingen idé att analysera, ondskan går inte att förstå. Någon sa: "ondskan är som gropen i gatan, den finns där endast genom frånvaron av vad som borde finnas där". Är det tomheten i människan som genererar ondska och likgiltighet för sin nästa...?

    Jag tror bestämt att det är självaste Farao som välkomnar er. Ja, han var ju en riktig tomte på sin tid! ;o)
    Ni ser ut att ha haft det undetbart, men den där stackars fågeln ser lite frusen ut.
    Önskar dig ett riktigt Gott Nytt 2012!
    Kram på dig finaste vännen! Välkommen hem!
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  4. Finns egentligen inga ord för att förmedla det jag känner när jag läser detta läskiga! Vad är det för värld vi lever i, idioter!! Jag var alltid varit orolig för min äldsta när han började vara ute på kvällarna för han är så snäll och godtrogen och ska alltid reda upp allting och det är de som brukar råka värst ut...hmmm och hur säger man det "du får inte gå emellan när några bråkar", svårt!
    Ja, får hoppas att det blir känningar för de som gjorde detta mot honom, det måste det bli, för man kan inte göra så ostraffat.
    Härlig att ni fick en skön jul och omtänksamt av din syster för det hade blivit jobbigt för er i Egypten annars.
    Stora kramen
    Marie

    SvaraRadera
  5. Nej finns inga ord för detta hemska ... fy så ledsen jag blir .
    Önskar dig ett
    GOTT NYTT ÅR !
    Kram Karina

    SvaraRadera
  6. Härligt med julsemester för er men...
    Jag blev alldeles ledsen då jag läste vad som E råkade ut för. Oskyldig och ung... fy farao...en del är helt vansinniga. Håller med Kicki om att något saknas hos dem som beter sig på detta vidriga sätt. Stackars E!!!!!

    Kram kram

    SvaraRadera
  7. Verkar ha varit en underbar julsemester!!
    Men usch vad hemskt för E och din systers familj....
    Det finns så mycket onödigt våld.. man undrar hur människor blir så...
    Jag blir så ledsen och arg...

    Önskar dig iallafall ett riktigt Gott Nytt År!!
    Nyårskraaaaaaaaaam Tina

    SvaraRadera
  8. Människors ondska och idiotiska handlande är något jag aldrig kommer att förstå eller att acceptera. Jag kan ej förstå hur en människa ej kan skilja på vad som är rätt och fel. Våld är fel i alla former mot alla individer. Blir så arg och så ledsen.
    Skönt att ni hade en fin semester och att ni fick njuta av lite ledighet. Önskar mig semester igen för julen i blomsteraffären har slitit på mig. Är helt slut men imorgon är jag ledig och ska jag unna mig sovmorgon tills minst klockan tolv. Gott slut och ett underbart gott nytt år till dig och din familj.
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  9. Hej, oj,oj med gråten i halsen och tårar, som rinner läser jag om E:s hemska upplevelse. Sånt som bara inte år förekomma!!!!!! Hoppas ni i alla fall kan ha en bra nyårsafton och så får vi ösnka ett gott nytt år till er och E med familj! och att grabbarna som gjorde detta får hjälp att komma vidare på ett annat sätt, så de inte behöver utsätta fler för detta, som troligtvis bara är början annars. Kramar i massor och så nospussar förstås till sötaste Sally! Christina & Elsa

    SvaraRadera
  10. Men usch....så hemskt!!!! Helt oprovocerat våld....och bara 15 år, det är förskräckligt....! Hoppas killarna som gjorde får hjälp!!! Det måste ju vara det dom behöver.....

    Ni ser ut att haft en toppenvecka i Egypten i alla fall :) Såå ljuvligt. Har varit där en gång och det var verkligen en toppensemester med massa god mat (gick upp 2 kg i vikt på en vecka....!)

    Önskar er ett riktigt Gott Nytt År!!!
    Kraaam Annemari

    SvaraRadera

Heeeej!

Å vad jag blir glad för att just du vill skriva
en liten hälsning här.
Det värmer och går rakt in i mitt hjärta!
Kraaaam Katarina
♥ ♥ ♥