Follow my blog with Bloglovin

tisdag 5 augusti 2014

Citroner....

Hej hej!
Sitter just och undrar om det ska bli lika varmt i dag som i går?!
Vi hade 32 grader..phu!
På mitt kontor står luften still trots korsdrag och fläkt..
Meeeeeen... vi klagar inte eller hur?
♥♥♥
Vi bor ju i en gammal torparbostad och har ganska lågt till tak hemma hos oss.
Ca 2,20-2,30 (det skiftar eftersom taken lutar lite här och där)
Då vi byggde nya köket rev vi ju väggen in till matrummet och tack vare det plus de båda öppningarna in till vardagsrummet känns nedervåningen ändå ganska luftig..
Som att det hänger i hop.
Alla barn som kommer hit brukar gilla att springa runt runt här..;)


På köksön byter grejer plats rätt ofta. Just nu har jag pippi på citroner och avokado.
Tycker det ser så somrigt o fräscht ut så om det äts upp måste jag tvångsmässigt köpa nya..
Haha..
Så är det det där med hur man placerar saker.
På just den här delen av köksön bara måste det vara udda antal.
1,3 eller 5..
..det går absolut INTE med bara 2 saker här...
Va knäpp man är va?

Jag önskar er alla en härligt citrongulssolig dag i dag!
kram katarina

15 kommentarer:

  1. Inte knäppt alls, två saker skulle inte se lika bra ut. Citroner är snygga och så gott i vatten.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  2. Älskar citroner :)
    Här hade vi 34 grader igår och det var knappt så man orkade lyfta på benen *haha* Idag väntas 25 grader och åska, och jag ska jobba. Ha en toppen dag, kram

    SvaraRadera
  3. Citroner i inredningssyfte är såå fint. Vad mysigt det ser ut hos dig. Du skrev så varmt och starkt om er musikupplevelse så det högg lite i hjärtetrakten. Fina glada bilder på dig. Ha det fint och vad duktig du är som motionerar i värmen, jag avbröt min cykeltur i går Phuuu! Kraaam Pia

    SvaraRadera
  4. Hej vännen!

    Så snyggt och luftigt har ni trots det låga taket. Jag ville ju också springa runt runt när jag var på besök;);) Så inspirerande!
    Fint och somrigt med citroner!
    Jag gillar också udda antal;)

    Ha en bra dag nu!

    Kram på dig

    SvaraRadera
  5. Det ska vara udda, det blir mer harmoni då på något sätt. Citroner är fint att dekorera med, det blir en liten färgklick.
    Vi bor också i ett gammat soldattorp och har lågt till tak. I gamla delen av huset har vi bara 190 och i den nya delen som byggdes till 1997 ligger köket, men två trappsteg ner för att kunna hitta köksinredning som passar. Det blir lätt en trång känsla i huset när takhöjden är så låg och när fönstren är små (vilket de var på den tiden). I vardagsrummet har vi friliggande takbjälkar som var mörkbrunbetsade när vi flyttade in. De har blivit vita nu och det blev en helt annan rymd i i huset. Man får ta till de små knepen med färg.
    Kram Helén

    SvaraRadera
  6. Jag håller med dig om att jämnt antal saker aldrig blir riktigt bra. Jag föredrar udda antal när jag gör mina små stilleben.

    Kram Linda

    SvaraRadera
  7. God morgon!

    Så fin färgklick med citroner och visst är det mest harmoni i stilleben med udda antal prylar.

    Jag har inte anmält mig till Bloggeventet i år. Tyckte det låg lite väl långt bort och jag var inte så aktiv med min blogg när biljetterna släpptes. Men visst hade det varit superkul att få träffa dig igen och flera av de andra… Hoppas det blir något längre fram, närmare mig.

    Ha en bra dag trots värmen. Här har vi 20 grader och regn just nu och det verkar hålla i sig. Liiite sköt faktiskt, så man kan vara inne med gott samvete och pyssla lite. Ska dessutom ta en tur till en loppis idag.

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Ha ha vad söt du är! Udda antal, det har jag aldrig tänkt på, kanske blir lite snyggare då. Jag brukar oftast bara ha två saker men det kan ju bli lite tråkigt. Här kan man också springa runt vilket gillas av både barn, katter och Doris. Lite svalare idag tror jag, riktigt skönt tycker jag
    Kram Helena

    SvaraRadera
  9. Man ser inte alls på bilderna att det är lägre till tak, eller att det skulle kännas instängt, snarare tvärtom. Ert hus upplevs så luftigt. Fint du pysslar och ändrar, jag ser och lär:) Ska nog ändra om lite på brickan på köksbordet snart:)
    Ha en fortsatt fin vecka
    Kram Maria

    SvaraRadera
  10. Så fina bilder och citroner är så fräscha, både som prydnad och som vitaminbomb. Ha en fin dag. Kram Annika

    SvaraRadera
  11. Så mysigt ni har det. Massor med fina bilder att få inspiration av. Citroner är både vacker och gott. Nypressad citron med lite nypressad apelsin är en god start på dagen. /Maria

    SvaraRadera
  12. Jag måste säga att jag blir jätteinspirerad av ert fina hem! Så vackert med de gamla väggarna, och att det är lågt i tak innebär ju en alldeles särskild atmosfär som är charmig på ett speciellt sätt!
    Läste ditt inlägg om Peter Le Marc och det grämer mig att jag missade den upplevelsen. Det måste ha blivit ett minne för livet!

    Kram // AH

    SvaraRadera
  13. Åh, vilka fina blå fat/assietter. Verkligen användbara och du lyckades ju få till ett ypperligt tillfälle för att använda dem direkt. Du kan verkligen leverera och inspirera med din blogg, kan liksom inte hoppa över att hälsa på hos dig varje dag för att se hur du/ni har det och få inspiration och ibland ett roligt skratt eller tänkvärda ord som man bär med sig och blir varm om hjärtat.
    Mannen i huset har nu klippt gräs och gått vidare till potatislandet så då kanske det är helt i min ordning att dra en vals med kavaljeren, dammsugaren...? Här är så tropiskt varmt att man inget orkar inomhus om dagarna utan det får vänta tills kvällarna när det sjunker under +25. Tur man har nära till havsvattnet och kan få ner kroppstemperaturen emellanåt. Kul förresten med det om ojämna antal i skålen...samma problem här.

    SvaraRadera
  14. tack snälla Anneli...hoppas du läser det här.
    Dina ord värmer alltid lika mycket och det är så himla roligt att lilla JAG kan inspirera andra.
    Ha en fortsatt härlig vecka och vi hoppas allt på lite värme ett tag till..;)
    Kram Katarina ♥

    SvaraRadera

Heeeej!

Å vad jag blir glad för att just du vill skriva
en liten hälsning här.
Det värmer och går rakt in i mitt hjärta!
Kraaaam Katarina
♥ ♥ ♥